Verduurzaming

De wereld verandert constant en de manier waarop gebouwd wordt, is gerevolutioneerd. De gemiddelde Nederlandse woning was in 2000 al 38 jaar oud (bron). Dus van begin jaren 80. In die tijd was dubbelglas nog niet standaard en was zes centimeter isolatie heel modern. Gas was nog goedkoop, dus het was niet erg als de C.V. wat meer verbruikte. Bovendien waren er nog geen vaatwassers, magnetrons en elektrische auto’s. In 38 jaar is er heel wat veranderd en het kan een goed idee zijn je woning of bedrijfspand up-to-date te maken. Oftewel te verduurzamen.

Deskundig advies

Zoals met elke grote ingreep aan een gebouw is het verstandig te beginnen met een deskundig advies. Wat zijn de belangrijkste zaken om aan te pakken? Waarmee worden de energiekosten beperkt en het comfort vergroot? Op basis van dit advies, maar natuurlijk ook jouw persoonlijke wensen, kan Imming Bouw samen met onze partners jouw woning of bedrijfspand verduurzamen.

Diverse aanpassingen

Welke werkzaamheden bij een verduurzaming worden aangepakt, is sterk afhankelijk van de huidige stand van zaken en de mogelijkheden. Uiteraard begint het altijd bij isoleren en de manier van verwarmen. Zo kan bestaande isolatie worden verwijderd wanneer dit versleten is of niet meer aan de huidige normen voldoet. Ook kan soms een extra isolatielaag worden aangebracht. Dakisolatie is één van de belangrijkste vormen van isoleren, omdat de warmte omhoog gaat en dus snel via het dak verdwijnt. In sommige gevallen kan het daarom verstandig zijn het gehele dak te vervangen, maar soms is een minder ingrijpende oplossing ook mogelijk. Het vervangen van oud (enkel) glas en eventueel kozijnen komt veel voor en uiteraard de manier van verwarmen. Een (hybride) warmtepomp is energiezuinig, zeker in combinatie met zonnepanelen en een (nieuwe) vloer met vloerverwarming, maar als alternatief kan ook met verwarmende airco’s worden gewerkt. Ook in verlichting kan (vooral bij bedrijven) vaak flink worden bespaard door over te stappen op duurzame ledverlichting. Imming Bouw werkt samen met diverse specialisten om elk gebouw geheel op maat en binnen de mogelijkheden te verduurzamen.

Subsidie en leningen

Vanuit de overheid zijn diverse aantrekkelijke subsidieregeling ingesteld. Hierdoor is het aantrekkelijk om meerdere maatregelen te nemen om efficiënter met warmte in je huis of bedrijf om te gaan. Een aanzienlijk deel van de investering ontvang je immers terug. Tevens stijgt het gebouw ook in waarde, dus eigenlijk verdien je de kosten dubbel terug! Ook zijn er voordelige leningen beschikbaar om te verduurzamen.

Jouw woning of bedrijf verduurzamen? Neem contact met ons op!

Renovatie dakkapel en dakgoot

Renovatie dakkapel en dakgoot

Dakgoten en windveren vervangen

Dakgoten en windveren vervangen

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht