Onderhoud en reparatie

Onderhoud bespaart kosten van reparatie. Wanneer onderhoud teveel wordt uitgesteld, kunnen onderdelen van de woning, vooral houten delen, er uiteindelijk zo slecht aan toe zijn dat ze vervangen moeten worden. Deze onkosten komen vrijwel altijd op een ongelegen moment en uitstel is dan meestal geen optie meer. Onderhoud is te plannen en hoewel deze uitgaven vaak ook niet echt leuk zijn, vallen ze mee ten opzichte van (spoed) reparaties. Het is dus verstandig om als eigenaar van een pand hier een potje voor te hebben en regelmatig inspecties van gevoelige onderdelen van het pand uit te (laten) voeren en waar nodig onderhoud te laten plegen.

Onderhoudsgevoelige onderdelen van de woning

Verschillende materialen en onderdelen hebben op verschillende termijn onderhoud of vervanging nodig. Een deskundige kan vaak vaststellen welk onderhoud er aan zit te komen in de komende jaren. Hierdoor kun je er rekening mee houden en een potje maken om de kosten te kunnen betalen. Denk bijvoorbeeld aan:

Houten kozijnen en betimmering, vooral welke nat worden.

Niet alleen moeten houten delen goed in de verf zitten om het hout te beschermen, ook is het verstandig beginnende rotte plekken meteen te laten repareren. Ook kan het een optie zijn om houten delen preventief te vervangen door kunststof.

Dakgoten en boeidelen

Ook deze worden uiteraard vaak nat en kunnen daardoor snel last hebben van rotte plekken of verslijten. Ook kan een verstopte dakgoot ertoe leiden dat de constructie nat wordt en gaat rotten.

Voegwerk

Ook voegen worden (vooral op de wind- en regenkant) uiteindelijk minder en kunnen poreus worden. Het kan goed zijn de woning opnieuw te laten invoegen. Verstandig is het om de muren dan ook meteen te laten impregneren, zodat deze beter beschermd zijn tegen vocht.

Elektronica en leidingen

Ook leidingen kunnen slijten of verzakken. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan of leidingen gaan lekken, waardoor bijvoorbeeld de waterdruk van de C.V. installatie te laag wordt.

Daken

Uiteraard zijn ook daken altijd gevoelig voor onderhoud en slijtage. Vooral platte daken moeten na een jaar of 25 worden vervangen. Denk er dan ook meteen aan om het dak te isoleren, dit werd vroeger namelijk lang niet altijd gedaan en is zeer energiebesparend!

Wij voeren jouw onderhoud en reparaties uit!

Imming Bouw is gespecialiseerd in kleinere, maar ook grotere klussen aan woningen en bedrijfspanden. Samen met een team van deskundige partners voeren wij ook jouw onderhoud uit en wanneer nodig reparaties.

Dakrenovatie

Dakrenovatie

Dakrenovatie

Dakrenovatie

Dakrenovatie met nieuwe pannen en goten
Dakrenovatie met nieuwe pannen en goten (1)
Dakrenovatie met nieuwe pannen en goten
Dakrenovatie met nieuwe pannen en goten (2)
Renovatie dakkapel en dakgoot
Renovatie dakkapel en dakgoot (1)
Renovatie dakkapel en dakgoot
Renovatie dakkapel en dakgoot (2)

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht